
24Ocak
Urfa Ciğer Kebabı
Urfa Ciğer Kebabı
Merhaba,
Siz değerli misafirlerimiz için özenle hazırladığımız Şanlıurfa’da nereye gidilir ne yenir yöresel kıyafetinden mutfağına kadar A’dan Z’ye tüm ayrıntısına kadar herşeyi burada bulabileceksiniz.
Şimdiden keyifli gezmeler ve iyi eğlenceler dileklerimizi sunmak isteriz.
Şanlıurfa’nın meşhur ocakbaşı ürünlerinden olan Ciğer kebabı Urfa’lıların olmazsa olmazıdır. O yüzden misafirlerinede bu lezzeti mutlaka sabah tattırmak isterler.
Sabah sabah ciğer kebabımı olur demeyin gerçektende ciğer kebabı sabahları sıcak sıcak yenen eşsiz bir lezzettir.
Ciğer kebabı normalde sade yenen bir ocak başı ürünüdür. Sebebi ise, ciğerin lezzetini oalabilmektir.
Urfa’da tercih en çok tercih edilen ise kuzu ciğeridir. Çünkü hem yumuşacık hemde çok lezzertlidir.
Yanında garnitür olarak be dürümün içine közde pişmiş olan biberden ekleyerek tuz ve limon ekleyerek tüketebilirsiniz.
Yanında getirilen taze sebzelerle hazırlanmış çoban salata ve köpüklü ayran ile altın oran tarzında bir lezzeti yakalayabilirsiniz.